Visiitti Vaalaan

Päivitetty: 30. jouluk. 2019


Eräänä orastavan aurinkoisena pakkaspäivänä käänsin Sisustus ja Lahja AURORA -liikettä pyörittävän Satun kanssa keulan kohti Oulujärven toisella laidalla sijaitsevaa Vaalan kuntaa. Ajateltiin hakea vähän inspiraatiota omaan tekemiseen vaihtamalla hetkeksi maisemaa tutuista ympyröistä. Ensimmäinen kohde tuolla kylällä oli tietenkin Pänikkä & Piironki, josta vanhan blogini puolella taannoin kirjoittelinkin - tuo ihastuttava osto- ja myyntiliike, jossa uusi ja vanha tavara kohtaavat sulavassa sopusoinnussa toisensa.

Liike toimii vanhassa Vaalan koulurakennuksessa, keskeisellä paikalla kylää osoitteessa Vaalantie 25.

Kaiken tuon tavaramäärän keskellä häärää Terhi, jonka iloinen olemus saa kenen tahansa päivän piristymään tuossa tuokiossa. Otin taas kamerani mukaan, jos vaikka taas ottaisin kuvia muistoksi käynnistä, mutta liikkeeseen sisälle astuessa vierähtää väkisinkin hetki ihan vaan silmäillessä kaikkea ympärillä näkyvää.

Liikkeestä löytyy jokaiselle jotakin. Sisustus- ja lahjatavaraa on myynnissä monilta eri merkeiltä, löytyy uniikkeja kierrätysesineitä ja suoranaisia harvinaisuuksia vaikkapa gramofonista ikivanhoihin lankapuhelimiin, on vanhoja kansakoulun aikaisia opetuskarttoja, vanhan ajan metsäsuksia, löytyy työkaluja miehiseenkin makuun, on vinyylilevyjä ja melkein mitä vain kuvitella saattaa.

Liike on kierrettävä ympäriinsä monta kertaa ja jokaisella kierroksella tarttuu silmiin aina jotain uutta, mitä ei vielä hetki sitten huomannut. Silmät seikkailee kaiken sen tavaratulvan edessä kuin lapsella lelukaupassa.