top of page

Visiitti Vaalaan

Päivitetty: 30. jouluk. 2019


Eräänä orastavan aurinkoisena pakkaspäivänä käänsin Sisustus ja Lahja AURORA -liikettä pyörittävän Satun kanssa keulan kohti Oulujärven toisella laidalla sijaitsevaa Vaalan kuntaa. Ajateltiin hakea vähän inspiraatiota omaan tekemiseen vaihtamalla hetkeksi maisemaa tutuista ympyröistä. Ensimmäinen kohde tuolla kylällä oli tietenkin Pänikkä & Piironki, josta vanhan blogini puolella taannoin kirjoittelinkin - tuo ihastuttava osto- ja myyntiliike, jossa uusi ja vanha tavara kohtaavat sulavassa sopusoinnussa toisensa.

Liike toimii vanhassa Vaalan koulurakennuksessa, keskeisellä paikalla kylää osoitteessa Vaalantie 25.

Kaiken tuon tavaramäärän keskellä häärää Terhi, jonka iloinen olemus saa kenen tahansa päivän piristymään tuossa tuokiossa. Otin taas kamerani mukaan, jos vaikka taas ottaisin kuvia muistoksi käynnistä, mutta liikkeeseen sisälle astuessa vierähtää väkisinkin hetki ihan vaan silmäillessä kaikkea ympärillä näkyvää.

Liikkeestä löytyy jokaiselle jotakin. Sisustus- ja lahjatavaraa on myynnissä monilta eri merkeiltä, löytyy uniikkeja kierrätysesineitä ja suoranaisia harvinaisuuksia vaikkapa gramofonista ikivanhoihin lankapuhelimiin, on vanhoja kansakoulun aikaisia opetuskarttoja, vanhan ajan metsäsuksia, löytyy työkaluja miehiseenkin makuun, on vinyylilevyjä ja melkein mitä vain kuvitella saattaa.

Liike on kierrettävä ympäriinsä monta kertaa ja jokaisella kierroksella tarttuu silmiin aina jotain uutta, mitä ei vielä hetki sitten huomannut. Silmät seikkailee kaiken sen tavaratulvan edessä kuin lapsella lelukaupassa.

Tarjonnasta tarttuu mukaan kaikkea sellaista, mitä ei tiennyt edes tarvitsevansa mutta minkä nähdessään tietää heti että tällaistahan minä olen aina etsinyt. Paikka on oikea keräilijän, tuunaajan, sisustajan ja nostalgiankaipuisen aarreaitta.

Eikä tämä edes ollut suinkaan kaikki, mitä pienellä pohjois-Pohjanmaan kunnalla on tarjottavanaan. Kylän pinnassa, junaradan varressa seistä töröttää tukevasti vanha asemarakennus.

Vaalan asema. Sinne siis!

Vein sinne esille nikkaroimani korttitelineen ja kattavan kokoelman korttejani. Samalla ihasteltiin paikallisen Metsälinnan Werstaan puuaskartelutöitä, jotka on kierrätyspuusta tehty ja Vintage Paint -kalkkimaalilla maalattu.

Tiloissa oli myös kauppa, jossa oli myynnissä monenlaisia paikallisten käsityötaitajien taidonnäytteitä.

Kahvilakin löytyi A-oikeuksin. Mukavasti näkösällä olivat seinien komeat hirret ja muutenkin paikassa oli hyvin konstailematon, autenttinen tunnelma. Aivan kuin aika olisi pysähtynyt - sellaisella hyvällä tavalla.

Kiitokset meidät vastaanottaneille väelle eli Sannalle Vaalan asemalta, tiloissa tuunailevalle Marikalle Metsälinnan Werstaalta ja tottakai myös Pänikän & Piirongin Terhille.

Kannattaa mennä käymään kauempaakin!

Anu


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page