Yleiset ehdot

Tässä esitetyt yleiset ehdot ovat voimassa kaikkien valokuvaus- ja kuvituspalveluideni kohdalla, ellei asiakkaan kanssa toisin ole kirjallisesti sovittu.

Valokuvaus

  1. Kun asiakkaan kanssa on sovittu kuvausajasta, on se aika varattuna hänelle ja kieltäydyn mahdollisista muista kyseistä ajankohtaa koskevista työtarjouksista. Tästä syystä mahdollinen peruutus tulee tehdä hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 1 vrk (24h) ennen kuvauksen ajankohtaa, muuten veloitetaan perusmaksu (150 e) ellei pätevää syytä peruuttamiselle ole. Hääkuvausten peruuntuessa tai asiakkaan siirtäessä häät sellaiseen ajankohtaan joka ei sovi kuvaajalle veloitetaan peruutusmaksuna 30 % kuvauksen hinnasta. 

  2. Toimitan vedokset asiakkaalle salatun linkin takana olevan nettikansioon. Asiakas voi sieltä valita haluamansa kuvat (ellei kyseessä ole sellainen kuvauspaketti, johon suoraan sisältyy kaikki kansion kuvat) ja ehdottaa niihin toivomansa muokkaukset. Tässä vaiheessa asiakkaalla on mahdollisuus päättää, haluaako hän lunastaa kuvia vai ei. Mikäli kuvat eivät miellytä, niitä ei ole pakko lunastaa eikä kustannuksia tule - kuvauksella on siis 100 % tyytyväisyystakuu.

  3. Tekijänoikeudet kuviin säilyvät kuvaajalla. Kuvaaja saa käyttää kuvia omassa markkinoinnissaan sekä osallistua niillä esimerkiksi näyttelyihin tai kuvakilpailuihin, mikäli asiasta ei ole asiakkaan kanssa toisin sovittu. Valokuvaaja sitoutuu käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien julkisessa käytössä.

  4. Asiakas voi teettää kuvista rajattoman määrän kuvatuotteita omaan käyttöönsä sekä luovuttaa niitä esimerkiksi sukulaisilleen, mutta kaupallinen käyttö & kuvien myynti kolmannelle osapuolelle ilman eri lupaa on kielletty. Asiakas saa käyttää kuvia esillä sosiaalisessa mediassa, mutta kuvaajan mainitseminen näissä yhteyksissä on toivottavaa.

  5. Mikäli asiakas muokkaa kuvia itse ja esittää niitä kuvia julkisesti, on siitä suotavaa mainita kuvan julkaisun yhteydessä. Mikäli kuvassa on kuvaajan nimi vesileimattuna, sellaista kuvaa ei ole toivottavaa editoida. Tällaisissa tapauksissa asiakas voi pyytää kyseisestä kuvasta itselleen vesileimattoman version editoitavaksi.

  6. Kuvaaja sitoutuu säilyttämään vedoksia tallessa vähintään 3 kk ajan. Asiakkaan velvollisuutena on huolehtia, että hän lataa valitsemansa kuvat itselleen tuon ajan sisällä mielellään useampaan eri tallennuspaikkaan - esimerkiksi pilvipalveluun, cd:lle/muistitikulle, tietokoneelle & ulkoiselle kovalevylle - siltä varalta jos (kun) jokin tallennuslaite pettää.

  7. Toimitan valokuvat JPG-muodossa (en luovuta raakakuvia) sellaisessa koossa, että niistä on mahdollista teettää suuriakin kuvatulosteita (pitkä sivu väh. 3000px). Halutessa toimitan kuvat lisäksi myös suoraan nettikäyttöön soveltuvassa pienemmässä koossa.

Kuvitustyöt

  1. Kuten kuvauspalveluillani, myös kuvitustöillä on tyytyväisyystakuu - laitan tekemästäni työstä asiakkaalle kuvan sen ollessa valmis (pyynnöstä tarvittaessa myös vaihekuvia), ja asiakas voi päättää haluaako hän lunastaa sen itselleen. Mikäli ei, kustannuksia ei tule.

  2. Toimitusaika vaihtelee suuresti kulloisenkin kiiretilanteen mukaan. Teen kuvitustöitä muiden töiden ohessa, ja siksi niissä on pidempi valmistumisaika. Aina kannattaa varautua vähintään muutaman viikon toimitusaikaan, mutta kiireaikoina se voi olla useampi kuukausikin.

  3. Mikäli asiakas haluaa työn kehystettynä, suosittelen sen lähettämistä särkyvänä lähetyksenä (tällöin postikulut ovat 20 e). Pakkaan työn hyvin tavallisenakin postipakettina lähettäessä, mutta tällöin mahdollinen vaurioituminen on asiakkaan omalla vastuulla.

Muuta

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan sovittelemalla. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, asiakas voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn asiakkaan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan.

Anu Kovalainen Photography & Art

Y 2207727-9

Pappilanniementie 141

87850 Paltaniemi

KAJAANI | FINLAND