Kuvaukset

Pääasialliseen palvelutarjontaan minulla

kuuluu erilaiset valokuvaukset niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.

Kauttani saat kauniit kuvat mistä tahansa sinulle tärkeästä. Eniten minua työllistää erilaiset potretit (yo-, rippi-, ym.), häät, lapset & perheet sekä lehtikuvaukset, mutta kuvaan sujuvasti miltei mitä vain. Valokuvaus on lapsuudesta saakka ollut minulle luontainen tapa taltioida elettyä elämää. 

Aina kun saan valita, kuvaan ehdottomasti eniten ulkona miljöössä luonnonvalossa, mahdollisimman vähällä säätämisellä. Haluan ikuistaa aitoja hetkiä - vaikka kuvien teknisellä laadulla tottakai on oma merkityksensä, kuvasta välittyvä tunne on minulle paljon tärkeämpää, sillä sitä ei mikään tekninen laatu voi korvata. Pois turha pönötys! 

Kuvaan joustavasti missä vain, en juuri viihdy sisällä kankaan edessä vaan saan aina lisää virtaa kun pääsen kameroineni erilaisiin paikkoihin.

 

Olitpa sitten lähellä tai kaukana,

tulen mielelläni luoksesi kuvaamaan!

1/12

Kuvaan Canonin ammattilaistason kameralaitteistolla, jota huollan ja päivitän säännöllisesti.

Voit siis luottaa siihen, että kuvien laatu on kalustonkin puolesta kunnossa.

1/1

Toimintaohjeet kuvattaville

 • Ota yhteyttä ja sovitaan kuvausaika, -paikka ja muut yksityiskohdat.

 • Jos mielessäsi on visio siitä, millaisia kuvia haluat, voit laittaa minulle esimerkkikuvia tai kertoa toiveistasi, niin osaan ottaa ne huomioon hyvissä ajoin. Mikäli erityistoiveita ei ole, käytän ilomielin luovuuttani.

 • Otetaan kuvat!

 • Karsin mielestäni parhaiten onnistuneet kuvat ja käsittelen ne kevyesti. Voit esittää toiveitasi käsittelyn suhteen - esimerkiksi jos tiedät että haluat kaikki kuvat värillisinä, en laita ehdolle ollenkaan mustavalkoisia vedoksia. Mikäli erityisiä toiveita ei ole, käsittelen kuvat näkemykseni mukaan. HUOM! Jos haluat samasta kuvasta sekä väri- että mv-version, toinen on 5 e/kpl, koska käsittelen mustavalkokuvat yksittäin yhtä suurella työmäärällä kuin värillisetkin (enkä vain muunna niitä mustavalkomuotoon).

 • Saat noin 1-4 viikon kuluessa (sesonkiaikana voi kestää kauemmin) linkin suojattuun nettikansioon, josta pääset katsomaan vedokset. 

 • Valitse haluamasi kuvat klikkaamalla kuvat ns. keräyskoriin. Voit halutessasi kirjoittaa kunkin kuvan yhteyteen muokkaustoiveita tai muuta huomioonotettavaa. Kun olet tehnyt valinnat, lähetä kori ylläpitäjälle (eli minulle).

  Jos et jostain syystä onnistu laittamaan kuvia keräyskoriin, iIlmoita kuvien numerot minulle (esim. IMG_3552, IMG_3977...) sähköpostitse info(at)anukovalainen.fi. 

 • Käsittelen kuvat ja lisään niihin halutessasi mukaan oman nimeni.

 • Saat minulta laskun sekä latauslinkin, josta voit ladata kuvat itsellesi - kopioi ne kaiken varalta mielellään useampaan eri paikkaan, koska säilytän ne itselläni vain rajallisen ajan. Mikäli haluat kuvat muistitikulle, siitä tulee 10 e veloitus (sis. muistitikun). Kuvat toimitetaan jpg-muodossa - raakakuvia ei luovuteta asiakkaalle. Kuvat ovat kooltaan vähintään 3000px (pitkä sivu).

 • Voit vapaasti teettää kuvista haluamassasi paikassa paperikuvia ja muita kuvatuotteita, luovuttaa kuvia esimerkiksi sukulaisille sekä käyttää niitä sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram jne.). Mikäli kuvassa ei näy kuvaajan nimeä, mainitse siitä kuvatekstin yhteydessä. Kuvien luovuttaminen/myynti kolmannelle osapuolelle kaupalliseen käyttöön ilman erillistä lupaa on kielletty. Kuvien tekijänoikeudet ja julkaisuoikeudet säilyvät kuvaajalla. Käytän ottamiani kuvia esillä sosiaalisessa mediassa, portfolioissa, nettisivuillani sekä mahdollisesti myös muussa markkinointikäytössä, mutta kuvattava voi halutessaan kieltää hänestä otettujen kuvien käytön muualla paitsi mukanani kulkevassa paperisessa tai digitaalisessa kuvanäytekansiossa. 

 • Mikäli muokkaat alkuperäistä kuvaa rajaamalla, värikäsittelyllä tai jollain muulla tapaa, mainitse siitä kuvan yhteydessä. Älä muokkaa sellaisia kuvia, joissa kuvaajan nimi näkyy vaan voit joko pyytää minua tekemään toivomasi käsittelyn kuvalle tai sitten pyytää kuvan ilman nimeä ja käsitellä sitä itse.

 • Ota yhteyttä taas kun seuraavan kerran tarvitset kuvaajaa - olen käytettävissä!