top of page

Kuvaukset

Kuvaan pääasiassa Kainuun alueella erilaisia toimeksiantoja niin yksityis- kuin yrityspuolella.

Tässä hieman lisäinfoa kuvauksiin liittyen!

Valokuvaus on minulle yksi ja hyvin rakas luovan ilmaisun keino. Vaikka mielestäni kuvatessa taiteellisuus menee teknisyyden edelle ja siksi olen eniten minä saadessani kuvata "vapain käsin", kuvaan sujuvasti kaikenlaista. Skaala ulottuu siis perinteisistä perhepotreteista aina vauhdikkaisiin urheilukuvauksiin tai dokumentaarisista reportaasikuvauksista simppeleihin tuotekuvauksiin - ja kaikkeen mahdolliseen niiden väliltä. Suuri vaihtelu pitää vain mielenkiinnon yllä ja antaa sopivasti haastetta, kun pääsee mitä erilaisimpien kuvaustilanteiden äärelle.

 

Tyylini on kuvata paljolti "lonkalta" käyttäen mahdollisimman vähän mitään ylimääräistä välineistöä. Lisävaloja, taustakangasta ym. kalustoakin löytyy tilanteen niin vaatiessa, vaikka omia studiotiloja en tällä hetkellä käytäkään vaan kuvaan miljöössä sekä liikun siellä täällä asiakkaan tiloissa siellä missä kuvaustarve kulloinkin on.

 

Varaa aika ja katsotaan millaisia kuvia pääsen kanssasi tällä kertaa tekemään!

Toimintaohjeet kuvattaville

 1. Ota yhteyttä ja sovitaan kuvausaika, -paikka ja muut yksityiskohdat.

 2. Jos mielessäsi on visio siitä, millaisia kuvia haluat, voit laittaa minulle esimerkkikuvia tai kertoa toiveistasi, niin osaan ottaa ne huomioon hyvissä ajoin. 

 3. Otetaan kuvat!

 4. Karsin mielestäni parhaiten onnistuneet kuvat ja käsittelen ne näkemykseni mukaan. Toiveita voi esittää etukäteen - hintaan sisältyy peruskuvankäsittely (värisäädöt, pienet korjailut). Mikäli kuvia tarvitsee jälkikäteen käsitellä paljon, veloitetaan siitä hinnaston mukainen kuvankäsittelykustannus.

 5. Lähetän sinulle laskun, jonka kirjauduttua ja kuvien valmistuttua (yleensä 1-4 viikon kuluessa, sesonkiaikana voi kestää kauemmin) saat linkin suojattuun nettikansioon, josta pääset lataamaan kuvat itsellesi. 

 6. Kopioi kuvat kaiken varalta mielellään useampaan eri paikkaan, koska säilytän ne itselläni vain rajallisen ajan. Mikäli haluat kuvat muistitikulle, siitä tulee 10 e veloitus (sis. muistitikun). Kuvat toimitetaan jpg-muodossa - raakakuvia ei luovuteta asiakkaalle (pl. yritysasiakkaat). Kuvat ovat kooltaan vähintään 3000px (pitkä sivu), suurimmillaan yli 8000px.

 7. Voit vapaasti teettää kuvista haluamassasi paikassa paperikuvia ja muita kuvatuotteita, luovuttaa kuvia esimerkiksi sukulaisille sekä käyttää niitä sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram jne.). Mikäli kuvassa ei näy kuvaajan nimeä, mainitse siitä kuvatekstin yhteydessä.

 8. Kuvien luovuttaminen/myynti kolmannelle osapuolelle kaupalliseen käyttöön tai osallistuminen kuvilla esimerkiksi valokuvauskilpailuihin ilman erillistä lupaa on kielletty.

 9. Kuvien tekijänoikeudet ja julkaisuoikeudet säilyvät kuvaajalla. Käytän ottamiani kuvia esillä sosiaalisessa mediassa, portfolioissa, nettisivuillani sekä mahdollisesti myös muussa markkinointikäytössä, mikäli erikseen ei muuta ole sovittu.

 10. Mikäli muokkaat alkuperäistä kuvaa rajaamalla, värikäsittelyllä tai jollain muulla tapaa, mainitse siitä kuvan yhteydessä. Älä muokkaa sellaisia kuvia, joissa kuvaajan nimi näkyy vaan voit joko pyytää minua tekemään toivomasi käsittelyn kuvalle tai sitten pyytää kuvan ilman nimeä ja käsitellä sitä itse.

 11. Ota yhteyttä taas kun seuraavan kerran tarvitset kuvaajaa!

bottom of page