top of page

Matka Keuruun maisemiin

Päivitetty: 30. jouluk. 2019


Pääsin käymään vihdoin paikan päällä yhteistyökumppanini Linnapaperin tuotantotiloissa kauniissa keski-Suomen maisemissa, Keuruulla.

Tilat sijaitsevat perinteikkäässä Otavan punatiilisessä tehdasrakennuksessa, joka on peräisin vuodelta 1955. Yhdessä Linnapaperin ja Otavan kirjapainon kanssa tiloissa toimii myös Keuruskopiosta nimensä nykyaikaan päivittänyt painotalo Printek.

Tullessa aulaan tiesi olevansa oikeassa paikassa, kun tulijan ottivat vastaan komeat korttirivistöt, joiden värien kirjo oli iloa silmälle. Mukava oli nähdä omatkin kortit siellä muiden mukana, valmiina painotuotoksina, kun niitä ensin on pitkään tietokoneen näytöllä työstänyt.

Linnapaperin tiloissa kävi huiske ja hyörinä, kun varastoon oli saapunut suuri tarrakuorma. Sulassa sovussa ja siisteissä riveissä nätisti napottivat varaston hyllyissä monensorttiset kortit. Siellähän ne omankin malliston tuotokset olivat laatikoissa, valmiina lähtemään ympäri Suomea ilahduttamaan ihmisiä.

Linnapaperi on vuodesta 1991 asti toiminut lämminhenkinen lahjatavara- ja korttialan perheyritys. Oli mukava päästä tutustumaan kaikkiin kasvokkain ja keskustelemaan tulevista kuvioista kahvipöydän äärellä. Nyt kevään ja kesän aikana on tulossa monenlaista kivaa - niin lisää kortteja kuin muitakin uutuustuotteita.

Linnapaperin porukan kanssa poseeraamassa. Kuva: Jukka Kovalainen

Samalla käytiin tutustumassa myös samoissa tiloissa toimivan Printekin tuotantoon, jossa niin kaikki Linnapaperin kuin kaikki omankin korttimalliston kortit painetaan.

Nykyaikainen digipainokone oli komea näky!

Aulassa esillä oli myös ei-niin nykyaikainen, mutta sitäkin hienompi, hiukan vanhemman mallinen painokone (tai no, joku painoalan laite kuitenkin, minä en niistä niin tiedä).

Historian havinaa joka tapauksessa!

Vaikka maailma digitalisoituu ja siitä piti tulla "paperiton", se ei sitä (onneksi) ole eikä varmasti ihan heti - jos koskaan - tulekaan. Päinvastoin, mitä enemmän kaikki siirtyy digitaalisille näytöille, sitä paremmalta tuntuu saada käsinkirjoitettu, paperinen postikortti.

Ja vaikka en tunnusta mikään kehityksen jarru olevani, niin en tulisi toimeen ilman perinteistä laukussa mukana kulkevaa kalenteria, johon kirjaan käsin kaikki menot ja muistettavat asiat. Samoin seinäkalenteri on aivan ehdoton olla olemassa, tälläkin hetkellä useammassa huoneessa sellainen on esillä. Puhelimessanikin kai jokin kalenteri on, mutten sitä oikeastaan koskaan käytä. Lienenkö sitten vanhanaikainen, mutta kauppalistat kirjoitan ihan kynällä paperilapulle ja to-do-listat sun muut muistettavat perinteisille post-it-lapuille. Joskus vaan vanhassa on vara parempi!

Reissu meni oikein hyvin ja tuli nähtyä samalla Jyväskylääkin, jossa kerättiin voimia paluureissulle takaisin koti-Kainuuseen. Mukana tuli isot pinot kortteja ja korttitauluja - sekä täydennyksiä omaan korttimallistoon että Linnapaperille suunnittelemani malliston kortit. Ne ovat saatavilla nyt verkkokaupasta sekä niitä löytyy alkavasta viikosta alkaen myös Sisustus ja Lahja AURORA:sta sekä jatkossa valikoidusti myös muilta jälleenmyyjiltä.

Paltaniemen kuvaustilojen ja kuvatuotepisteen muutostyöt ovat loppusuoralla, ja nämä kaikki tuotteet tulevat siellä olemaan esillä. Samoin tilojen käyttö kuvauksiin on jatkossa paljon tarkoituksenmukaisempaa. Tästä kuvaa ja kertomusta vähän tuonnempana. Näihin tunnelmiin nyt tältä erää!

Anu


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page