Kysymyskimara

Päivitetty: 23. marrask. 2020

Sain täytettäväksi tällaisen hauskan tehtävän, joka mukailee lapsuusvuosieni kiertäviä kysymysvihkoja. Ihan vain huvin vuoksi vähän nyt tällaista kevyempää settiä tähän väliin.


Minä 2. luokalla vuonna 1993

Perustietoja


Lempinimiä? Onhan niitä, mutta ei mitään kovin julkistuskelpoisia :D


Harrastan lenkkeilyä. Nikkarointia. Musiikkia. Autoja. Piirtämistä ja valokuvausta tottakai, mutta ne ovat nykyään enemmän työ kuin harrastus.


Perheenjäsenet? Mieheni ja 9-vuotias tyttäreni. Lapsuuden perheeseeni kuuluu äiti, pikkusisko ja isosiskopuoli, isäni lähti tästä maailmasta pari vuotta sitten.


Asumismuotoni on vanha, 1870-luvun hirsitalo puolen hehtaarin tontilla, äitini synnyinkoti.


Lemmikkejä minulla ovat kissat Maisa ja Maikki (joista Maisa on nyt äidilläni). Kuusi kanaa ja kukkokin löytyy. Lapsuudessani meillä oli jos jonkinlaista eläintä; hevonen, kissoja, koiria, kaneja, marsuja, gerbiilejä, kukko, lampaita jne. Olen siis kasvanut erilaisten karvapallojen keskellä. Eniten tykkään hevosista ja kissoista. Koirakin olisi kiva, jos sopiva rotu löytyisi - ja tarpeeksi aikaa, koirat kun tarvitsevat paljon huomiota ja aktiviteetteja.


Kengännumeroni on 37


Horoskooppini on härkä


Poliittinen kantani on neutraali. Koko aihealue on minulle hyvin vieras ja ahdistava, pysyn mieluusti erossa politiikasta niin pitkälle kuin pystyn.


Hiusteni väri on luonnostaan ylläolevan koulukuvan kaltainen aavistuksen punertavan ruskea, ehkä aavistuksen tummempi kuin kuvassa (tuohon aikaan lapsena minulla vaaleni hiukset hieman joksikin aikaa). Värjättynä hiukseni ovat olleet jo vuosikausia mustat/mustanruskeat.Lempi...


...musiikkini on hard rock. Kuuntelen sujuvasti monenlaista, mutta mikään ei saa minua niin liekkeihin kun energinen rokki, jossa on asennetta. Rajan vedän raskaimpaan örinämetalliin, mitä en kuuntele, enkä mitään melankolista "ranteet auki"-musiikkia, van sellaista, missä on hyvä meininki ja/tai jokin syvällisempi sanoma. Tarkemmin spesifioituna kasariajan hard rock on eniten omaan makuun iskevää. Tästä esimerkkinä vaikkapa old school-bändit Scorpions, KISS, AC/DC, W.A.S.P., Dio, Guns 'n Roses ja Def Leppard. Rokki soi, tukka heiluu ja hauskaa on! Nykyajan bändeissäkin on paljon hyviä mitä kuuntelen, ja Radio Rockin tarjonta on aika hyvin omaan musiikkimakuun sopivaa.


Rock'n roll! Kirka oli 80-luvulla verraton hard rock-virtuoosi ja teki pari upeaa rocklevyä.

Kuitenkin suurin kaikista on Rammstein, jota olen intohimolla kuunnellut jo liki kaksi vuosikymmentä. Perustelut:

  1. Tärkein, eli he tekevät hyvää musiikkia. Tyylilaji industrial metal eli konemetalli soi minun korvissani jäätävän hyvältä ja särmikäs saksan kieli on piste ii:n päälle.

  2. Heidän musiikissaan on monia ulottuvuuksia, sisältöä ja syvällistä sanomaa, mikä ei ihan kaikille avaudu. On biisejä, jotka avautuvat minulle vasta vuosikausien viiveellä, ja vaikka perehdyn sanoituksiin ja taustoihin intohimoisesti, on biisejä jotka eivät avaudu täysin ehkä koskaan. On huvittavaa huomata miten moni luulee tietävänsä mistä kappaleissa kerrotaan, vaikka he ovat vain kuulleet pätkän tai nähneet vilauksen videosta - joissa monissa on käytetty käänteistä psykologiaa ja jätetty oikea sanoma katsojan/kuulijan itsensä oivallettavaksi.

  3. Heitä ei voisi vähempää kiinnostaa mitä muut heidän tekemisistään ajattelevat. He eivät selittele, perustele tai pyytele anteeksi tai ole juurikaan esillä mediassa muutenkaan, vaan tekevät omaa juttuaan ja sillä hyvä, vaikka media repii kohuja kasaan heidän tekemisistään ja tuotannostaan ja ymmärtää ne usein tahallaan väärin.

  4. He eivät ole kopioineet ketään, vaan luoneet jotain täysin uniikkia, jota moni on sittemmin koettanut matkia. Manche führen, manche folgen, eli toiset seuraa, toiset johtaa, sanotaan yhdessä heidän kappaleessaankin.

  5. Jäsenistö on alusta asti ollut sama (jo 26 vuotta), toisin kuin monella muulla bändillä, joilla väki vaihtuu kuin saluunan ovissa. Rammsteinin jäsenet ovat sanoneetkin, että sitten jos/kun yksikin jäsenistä lopettaa/menehtyy, bändin olemassaolo päättyy siihen, eli he ovat hyvin lojaaleja toisilleen eikä kukaan ole kenenkään korvattavissa.


The Best - Rammstein.

...ruokani on simppeli kotiruoka. Lohi- ja kanakeitto ovat kestosuosikkeja sekä erilaiset salaatit, täytetyt leivät, pizzat ja piirakat, joita usein väsäilen. Tykkään myös omalla tyylilläni tehdystä kaalilaatikosta (jota inhosin lapsena). Leipää syön varsin vähän, mutta kun sitä syön, en suosi kaupan pussileipiä vaan hankin jotain parempaa leipää. Ravintolassa tilaan yleensä jonkin lohi- tai kalaruoan tai jonkin burgerin/pizzan. Vakiopizzatäytteisiin kuuluu kana, ananas, tuore tomaatti ja rucola. Minulla on myös himo ilmakuivattuun kinkkuun sekä graaviloheen. Olen myös makealle perso, eli leivon paljon.


...värini on musta. Olen omistanut vain mustia autoja ja vaatteetkin ovat suuremmalti mustia. En silti ole synkkä persoona, tykkään väreistäkin, etenkin keltaisesta ja pinkistä. Vaatteissakin musta vain on sikäli helppo väri, että inhoan sitä kun vaatteiden sävyt riitelevät keskenään ja muuten hyviä vaatekappaleita ei siten voi pukea yhtäaikaa päälle. Sitä tapahtui paljon silloin kun minulla oli enemmän värikkäitä vaatteita. Haluan pitää vaatekaappini suht simppelinä ja satsaan määrän sijasta laatuun, jonka takia suosin sitten sellaisia (usein mustia) vaatteita, jotka sointuvat sulavasti yhteen.


...elokuvani on kaikki, missä on Tom Hanks. Ehdin katsomaan hyvin vähän elokuvia/sarjoja, mutta suosikkigenreni on draama ja psykologinen kauhutrilleri. Myös Kummeli-huumori iskee.


Tv:stä katsoin noin muuten lähinnä Emmerdalen ja National Geographicin dokumentteja.


...kirjani on ...en tiedä kyllä yhtään, ihan liikaa vaihtoehtoja! Luen laidasta laitaan kaikenlaista, niin runokirjoja, omaelämäkertoja, tietokirjoja, sarjakuvia, kaunokirjallisuutta ja vaikka sun mitä.


...kouluaineeni: Siitä on jo tovi kun koulun penkiltä pääsin, mutta kyllähän aikoinaan kuvaamataito, liikunta, kotitalous ym. aineet joissa pääpaino ei ollut paperinpyörittelyssä, olivat ne minun jutut.