top of page

Kädenjälkeä Kainuusta
kynällä & kameralla

Oheinen mottoni tiivistää toimintani ytimen: 

valokuvaus- ja kuvituspalveluja yksityisille sekä yrityksille pääasiassa Kainuun alueella. 

 

Eniten minua työllistävät lapsi- ja perhekuvaukset sekä häät, ja yrityspuolelta henkilöstö- ja lehtikuvaukset.

Hevosrakkaana ihmisenä olen kuvannut myös monet Kajaanin ravikaudet.

 

Nykyisellä nimellä ja mittakaavalla toiminta alkoi 1.1.2017.

Ensimmäisen kerran rekisteröin nykyisen Y-tunnuksen kuitenkin jo vuonna 2008, jolloin tein kuvitustöitä Tmi Anu Kovalainen -nimellä ja vuodesta 2013 alkaen Minella Design -aputoiminimellä oman silloisen sisustus- ja lahjatavaraliikkeeni ohella. 

Valokuvausten ja kuvitustöiden ohessa teen myös monenlaisia muita luovan alan töitä. Olen mm. toteuttanut nettisivuja, suunnitellut yrityksille markkinointimateriaalia kuten käyntikortteja, mainoksia & esitteitä ja tehnyt yksityishenkilöille persoonallisia hää- ym. kutsuja tai postikortteja omista valokuvista. 

Yksi suuri osa-alue toiminnassani on kuvatuotteet. Toimin yhteistyössä keuruulaisen kortti- ja lahjatavaratukku Linnapaperin kanssa suunnitellen mm. postikortteja, magneetteja, adresseja ja kalentereita. Näitä on saatavilla Linnapaperin lukuisilla jälleenmyyjillä kautta maan.

R5AK3591-2.jpg

Minä

olen taivaanrannanmaalari, kuvataiteilija 

ja luovan alan tekijä Kainuun korpimaisemista.​

Olen kuvittanut, kuvannut ja kirjoittanut aivan lapsesta saakka ja luonnon helmassa; maalla kasvaneena saan inspiraatiota kotiseutujeni metsien siimeksestä ja järvien rannoilta. Taipumus taiteellisuuteen on siirtynyt verenperintönä etenkin isältäni, joka monen muun sukulaisensa tavoin on lahjakas piirtämään ja maalaamaan. Kynä ja kamera ovat aina olleet erottamaton osa minua - jo lapsena piirsin minkä kerkesin, kannoin kirjastosta luettavaa kotiin repputolkulla ja rustasin omia runoja ja novelleja sekä valokuvasin isän Agfamatic-kameran filmirullat täyteen. 

Sain kyllästymiseen asti kuulla asiasta ihmisiltä kommentteja; "missä Anu, siellä kamera" ja "taasko sulla on tuo kamera mukana". Minulla oli vain ehtymätön halu ikuistaa asioita jo lapsena.

Koska työnkuvani on varsin moninaista enkä ole "vain" valokuvaaja, "vain" kuvittaja tai "vain" kirjoittaja, vaan kaikkia niitä ja paljon muuta, on varsinaisen tittelin määrittely ollut haastavaa. Lähimmäksi totuutta voisi käydä kuvittelija - sillä se kattaa paitsi kaiken edellämainitun toimintani, kuvaa myös hyvin mieleni maisemaa ehtymättömän mielikuvituksen lähteenä.

Olen käynyt kouluja monelle eri alalle - taskusta löytyy niin maaseutuyrittäjän, merkonomin kuin turvallisuusvalvojankin tutkinnot, ja töitäkin olen tehnyt laidasta laitaan, mutta luovan alan työt ovat kulkeneet mukana aina vähintään sivutoimisena. Polte niiden toteuttamiseen kasvoi vuosien varrella niin suureksi, että haluan tehdä tätä täysipainoisesti ja tuon mielelläni kätteni jälkeä muidenkin iloksi.

Toivottavasti tavataan!

Anu K

Mainintoja medioissa

Myönnetyt tunnukset

Suomenhevonen-postikortille on myönnetty helmikuussa 2017 Suomen juhlavuoden Suomi 100-tunnus

ja yritykselle kesäkuussa 2017 kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus (kuvatuotteille)

sekä syyskuussa 2020 Avainlippu myönnettiin myös palveluille.

myönnetyt_tunnukset_(1).jpg

Referenssit

Mm. oheisten yritysten kanssa olen tehnyt yhteistyötä ja toteuttanut erilaisia toimeksiantoja:

bottom of page