Heppasynttäreitä

Kun ikävuodet pyörähtää ensi kertaa uudelle kymmenluvulle, onhan se juhlan paikka. Meidän tyttö juhlisti omaa merkkipäiväänsä toiveidensa mukaisesti heppateemalla, jota minä äitinä tietysti enemmän kuin mielelläni olin toteuttamassa - onhan hevoset kovin lähellä omaakin sydäntä.Keppihevoset eli kepparit on jo tovin olleet kova juttu, ja ahkerasti meillä onkin niitä ratsastettu, hoidettu, tarhattu ja puunattu. Halusin antaa lahjaksi sitten itse tehdyn kepparin, vaikkakaan ompeluhommat eivät ole se minun omin juttu. Löysin materiaaliksi meille pian tulevan hevosen väritykseen kohtuuhyvin mätsäävää mokkanahkaa, jonka kokoon ompelussa sain apua minua osaavammalta ompelijalta. Kaavat piirtelin itse vapaalla kädellä paperille.Hepalla on irrotettavat suitset kuolaimineen ja erillinen riimu, joka on oikea miniponin/varsan riimu joka sattui sopimaan passelisti kepparin päähän. Suitset sen sijaan ompelin itse kasaan. Kuolain on tehty hitsaamalla yhteen kaksi venerengasruuvia (mikä lie virallinen nimi).
Kakkukin piti olla heppateemainen, ja sellaisen tein koristelemalla porkkanakakun vihreäksi värjätyllä kreemillä, jota esittävän nurmikon päällä töröttää Schleich-mustangiori takajaloillaan askartelemani kakkuun tökättävän esteen edessä. Ympärillä suklaavohvelitikkuja "aitauksena". Kyllä huomaa ettei tämä leivonta kuitenkaan se meikäläisen leipälaji ole, mutta hyvää tuli ja kauppansa teki kakku, se kai se on pääasia :DVäsäsin myös cocktail-tikkuja, vadelmaleivoksia, kinkku-juustosarvia ja heppakeksejä.

Lisäksi oli sitten valmiina hankitut karkit, sipsit, karamellipopparit, donitsit, pikkupizzat, kuivatut omenasiivut & banaanit ym. lisäkkeet.Ohjelmassa oli kepparikisat, jossa suoritettiin este- ja pujottelurata.


<