Harley Davidson-juhlien tunnelmia

Meillä on ollut kahden vuoden takaisten häiden & mieheni viisikymppisten jälkeen tapana pitää vuosijuhlat samoihin aikoihin näin lokakuussa. Viime vuonna oli siis ekat uusintajuhlat, ja tänä vuonna toiset, kaiken kaikkiaan järjestyksessään oli nyt siis vuorossa kolmannet kekkerit. Vallitsevan covid-tilanteen valossa pidettiin pirskeet tällä kertaa hieman hillitymmällä väkimäärällä, mutta sitäkin iloisemmissa merkeissä (sikäli kun ulkomailla the more the merrier eli mitä enemmän väkeä, sitä hauskempaa on käytetty slogan, meillä se taipuu suomalaisittain muotoon kun väki vähenee, niin pidot paranee).


Sitä kun tätä maailmantilannetta on jo kohta kolme vuosineljännestä koettanut kärvistellä - vaikka näin yksin viihtyvänä introverttinä en sitä ylivoimaiseksi olekaan kokenut - sitä kyllä kaipaa jo sosiaalista kanssakäymistä muutenkin kuin virtuaalisesti - etenkin synkkenevän syksyn tiukassa otteessa.Juhlien tarkempi teema kirkastui kesällä, kun tontillemme tupsahti Harley Davidson.

Sons of Anarchy -tunnelmissa Harrikka solahti sujuvasti osaksi häiden mukaista mielikuvamaailmaa, johon jo valmiiksi kuuluivat rockmusiikki, Jack Daniel's ja muut maskuliinisiksi mielletyt tunnelmantekijät. Kaikella kunnioituksella, mutta hempeät pitsihörhelöt ja höttöiset humpat eivät ole oikein koskaan minuun iskeneet.
Minähän en osaa tehdä mitään vähän sinnepäin, vaan homma lipsahtaa helposti laukalle, kuten nytkin. Voisi sanoa, että teema ainakin tuli suht selvästi esille. Onneksi tähän touhuun sain apuja monilta eri tahoilta. Jos olisin orjallisesti omaksunut mallikansalaisen maneerit ja jättäytynyt järjestämästä minkään valtakunnan kekkereitä tällaisena aikana (ottamatta kantaa sen tarpeellisuuteen, joka on kokonaan toinen tarina), olisi monen monta euroa jäänyt pois paikallisten palveluntarjoajien kassasta. Kenen etu se sitten olisi ollut, sitäkin voi pohtia kun plussia ja miinuksia vaakakupissa puntaroi.Jo nopeasti listattuna tulee mieleen mainita ainakin seuraavat paikalliset tahot, joilta hankin tuotteita/palveluita näiden juhlien järjestämisessä:


Sokerimuru (kakku)

Laatupuu Mustonen (puukyltit ja työkalulaatikko)

Gastrobar3 (suurin osa ruokatarjoiluista)

Kukkakeskus (kuvauksissa käytetyt kukat)

Nappi-Amalia (koristeluissa käytetyt nauhat)

Pia Snicker (taitava ompelija, joka teki miehelle lahjaksi antamani nahkatyynyn

sekä hääpukuuni toivomani modaukset kuvauksia varten)

Kello- ja kultaliike Ilmatar (työkalupakin kaiverruslaatta)+ paikalliset rautakaupat ja tavaratalot, joista hankin isot määrät erilaista nikkarointitarviketta, terassilämmitintä, koristevaloja jne.

+ tietysti paikalliset ruokakaupat, joista hankittiin jos jonkinlaista - myös juomat, eli alkoholiverotkin jäi koti-SuomeenKuvissa näkyy Sokerimurun ideoima ja toteuttama upea teemakakku, jossa pisteenä ii:n päällä Laatupuu Mustosen kaivertama vanerikyltti. Oli melkoisen työn ja tuskan takana maalata se (ja monen monta muuta vastaavaa koristekylttiä)!


Kakku oli sisällöltään suht sama kuin edellisetkin, eli suklaapohja kahdella eri täytteellä, joissa on makuina mm. suklaata, kahvia, salted caramelia, Bailey'sia, Jack Daniel'sia ja Daim-rakeita.Koristeina olikin sitten kaikenlaista teemaan ja värimaailmaan sopivaa.