top of page

Kuulumisia kuvina

Päivitetty: 30. jouluk. 2019


Kevät on toden teolla taittanut talven ikeen takatalven jäljiltä ja luonto puskee kesää kohti niin vauhdilla, ettei meinaa perässä pysyä. Puiden lehdet kasvavat silmissä, kukat kohoavat maaperästä ja koko ympäristö herää eloon.

Vaikka läsnäoloni sosiaalisessa mediassa ja ylipäätään missään muualla kuin omissa askareissani on ollut varsin vajavaista viime aikoina, en ole sentään aivan laakereilla lepäillyt (sitäkin kuitenkin tunnustan tehneeni, sillä olen ottanut omaa lomaa ja vetänyt tunnin päiväunia päivittäin hyvällä omallatunnolla ja keskittynyt pitämään päätä kasassa varsin tapahtumarikkaan syksyn ja talven jäljiltä).

En kuitenkaan ole osannut pysyä täysin erossa työn touhusta, ja ottanut joitain toimeksiantoja vastaan - kuten esimerkiksi muutamat allanäkyvät poiminnat.

Yllä Paperiliiton lehteen tehty henkilökuvaus

ja alla Kaisanetille kuvia markkinointikäyttöön.

Yksi hauska toteutus tapahtui kahden K-Marketin kauppiaiden toimesta, kun he halusivat muistaa kolmatta K-kauppaa luotsaavien kauppiaiden muuttoa eri paikkakunnalle. Otin kauniit kuvat auringonlaskun aikaan ja yhdestä kuvasta tein 50x70 cm kokoisen taulun muistoksi ja yhdestä kuvasta sitten postikortin. Olipa ainakin mieleenpainuva läksiäislahja!

Olin kuvaamassa myös Elämäni Juhlat -tapahtumassa Kajaanissa.

Esillä oli kattavasti monien paikallisten yritysten tarjontaa juhliaan suunnitteleville ja monille muillekin.

Näytöslavalla mallit toivat esille monien eri vaateliikkeiden tarjontaa.

Loppuhuipennuksena muotinäytöslavan valtasivat Glamourin morsiuspukuja esittelevät "morsiamet ja sulhaset". 

Lopuksi yleisöä viihdytti Jere Sivosen vauhdikas show. 

Täytyy kyllä ihailla Jeren asunvaihtovauhtia biisien välillä!

Ei itsellä ihan noin rivakkaan tahtiin vaatteet vaihdu 😅

Meillä juhlittiin myös tyttäreni synttäreitä ja Minni Hiiri -teemalla mentiin edelleen.

Leivottua tuli taas jos jonkinnäköistä. Kaiken muun tein itse paitsi täytekakun, joka on Ruokapalvelu Herkkuhetken käsialaa ja minidonitsit on pakastealtaasta.

Omatkin synttärit tuli tuossa ihan hissukseen vietettyä, nyt ei riittänyt rahkeet pistää isompia bileitä pystyyn. Mies leipaisi minulle kakun kun välttämättä halusi, ja tuli kyllä hyvä!

Suklaapohja, kinuskikermaa, banaaneja ja päällä kunnon suklaatäyte, mikä voisi mennä vikaan? Lisäksi tehtiin satsi hodareita ja hampurilaisia. 

Loppuun vielä päivitystä työrintamalta.

Paltaniemen työtilat toimivat tovin aikaa varastointitiloina kun muuton aikaan moni tavara haki paikkaansa, mutta olen saanut pahimman kaaoksen purettua ja tiloissa on pystynyt taas työskentelemään.

Vaikka kuvauskangas on minulla siellä edelleen, en sitä juurikaan käytä. Tarvitsen tiloja erilaiseen käyttöön eikä muutenkaan tasaisen kankaan edessä kuvaaminen vaan saa minua enää syttymään. Kuvaan sata kertaa mieluummin ulkona, vaikka vesisateessa, sillä vaihtuvat miljööt ja haastavat olosuhteet tuovat vain uudenlaista syvyyttä kuviin. Kankaan edessä luovuudella on kovin vähän sijaa. Toki senkin äärellä kikkaileminen valaistuksen avulla on mahdollista, mutta vaatisi paljon suuremmat tilat ja lisää välineistöä, eikä välineurheilu ole varsinaisesti minun lajini. Lisäksi inhoan jalustalta kuvaamista, se tuntuu jotenkin rajoittavan minua aivan liikaa (jokainen joka minut on nähnyt kuvauspuuhissa, tietää miten hypin, heilun ja huitelen kamerani kanssa milloin mitenkin päin oikeaa kuvakulmaa tai valoa etsimässä). 

Iso osa työtiloista on varattu edelleen kuvatuotteideni esittelytilaksi, ja niitä voi käydä ostamassa mukaan tai ihan vain tutustumassa halutessaan. Uudet kuvatuotteet ovat osittain edelleen painossa ja tulevat saataville lähiaikoina. Laitan ne verkkokauppaan heti kun saan niitä itsekin varastoon.

Nyt on ollut sikäli sopiva sauma pitää vähän latauslomaa, kun alkamaisillaan on taas varsin kiireinen sesonkiaika. Tulossa on taas monenlaisia ikuistettavia hääpareista ylioppilaisiin ja nyt starttaa käyntiin myös Kajaanin ravikausi. Tiedossa on siis varsin hevosentäyteisiä hetkiä viime kesien tapaan. Muutenkin kesä on täynnä kaikenlaista kivaa, mikä antaa virtaa viime aikojen voimienkoettelemusten jäljiltä.

Mikäli sinä haluaisit ikuistettavan itsesi, lapsesi, lemmikkisi tai mitä vain sinulle merkityksellistä kauniisiin kuviin, otapa yhteyttä niin sovitaan lisää!

Viikonloput on melko buukattu ja aika paljon ohjelmaa on arkipäivillekin, mutta eiköhän sinne sekaan vielä sovi. Onneksi kesä on valoisaa aikaa, ja kuvata voi aamuvarhaisesta iltamyöhään!

Toivottavasti törmäillään kesän mittaan ja tervetuloa tutustumaan myös raveihin mikäli et ole niiden pariin itseäsi vielä löytänyt. Kajaanissa ravataan tänä kesänä yhteensä 11 kertaa nyt touko-syyskuussa, joten sopiva päivä varmasti löytyy. Raveissa on aivan omanlainen tunnelmansa, mitä ei mistään muualta löydä.

Ylläolevan kauden 2018 voittajakollaasin kautta mukavaa kesän alkua kaikille!

Anu


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page