Alkaneen vuoden ajatuksia


Mukavaa tammikuuta kaikille - oli se sitten tipaton, täynnä muita uudenvuodenlupauksia tai ihan vain tavallinen - itselläni ainakin varsin työntäyteinen. On saanut sinkoilla suuna päänä joka paikkaan, eikä oikein tiedä aina mihin keskittyisi milloinkin. On remonttia, reissuja, valokuvauksia laidasta laitaan, uusien kuvatuotteiden suunnittelua & työstämistä, tilinpäätöstä, harrastuksia, kaikenlaista. Sosiaalisten suhteiden ylläpito on edelleenkin heikohkolla hapella, mistä lähipiirille vilpittömät pahoittelut. Taas kerran. Ei sitä ikinä opi!

Tosiaan - 1.1.2018 tulikin tasan vuosi täyteen toiminnan pyöritystä tämän toiminimen kautta. Kiitos siis kaikille, joiden kanssa olen saanut kunnian työskennellä!

Pitempäänhän näitä hommia toki on tullut tehtyä vuosien mittaan - olisinko ensimmäisen tilauspiirrostyön tehnyt muistaakseni joskus vuonna 1999 tai 2000 ja valokuvauskeikkoja jokusia vuosia sen jälkeen. Mutta ihan mukava merkkipaalu tämäkin, onhan tässä vuoden aikana nyt paljon uudenlaista pöhinää ollut päällä - parhaimpana esimerkkinä yhteistyö Linnapaperin kanssa ja repertuaarin laajentaminen vahvasti kuvatuotteiden suuntaan. Ja se suuntaus tulee kehittymään tänä vuonna entisestään.

Linnapaperin tiloissa Keuruulla

Kävin nyt kuun alussa Keuruulla, Otavan kirjapainon tiloissa toimivan Linnapaperin väen juttusilla pitämässä palaveria tämän vuoden suunnitelmista. Ideariihen tuotoksena työn alle lähtee monenlaista uutta kuvatuotetta, joista esimakua onkin jo saatu, kun kuusi uutta korttimallia tuli juuri tällä viikolla painosta, ensi kuussa koittavaa ystävänpäivää silmälläpitäen.

Linnapaperin uutuuskortit

Lisää tuoteuutuuksia - muitakin kun kortteja - on tulossa nyt alkuvuonna ja paljon lisää sitten kesän & syksyn mittaan.

On edelleen hieman hämmentävä olo huomata, missä kaikkialla omia kuvatuotteita onkaan myynnissä. Tuolla samaisella reissulla kävin pyörähtämässä Tampereen Prismassa ja Kuopion Matkuksessa, ja molemmista bongasin ihan ohikulkiessani tuttuja kortteja & magneetteja. En ole edes perillä, missä kaikkialla niitä myynnissä on, mutta kuulemma hyvin monessa paikassa ja hyvän vastaanoton ovat saaneet. Hienoa kuulla että niistä on ollut iloa muillekin kuin minulle!

Oli kyllä kaikinpuolin hyvä ratkaisu siirtää kaikki tukkumyynti sen paremmin hallitsevalle taholle (eli Linnapaperille), voin nyt itse täysipainoisemmin keskittyä siihen minkä parhaiten osaan eli luovaan puoleen!

Hommia tosiaan hieman hidastaa tässä loppukesästä asti käynnissä ollut Paltaniemen tilan remontti, joka on siis päällä edelleen ja tulee aika paljon tänä vuonna vielä jatkumaan. Samalla myös kuvaustiloina toimiva aitta tulee kokemaan muutostöitä. Kunhan niistä päästään yli, niin paljon uutta on luvassa!

Yllä olevissa kuvissa näkyy kesken oleva kamarin panelointi ja myöhemmin rakennetun, uudemman lisäsiiven eteisen pintojen uudistusta. Ei siis vielä lähelläkään valmista, mutta hitaasti & varmasti koko ajan eteenpäin mennään.

Vanhan rakennuksen remontoiminen kun ei ole mitään hätäisen hommaa...kaikki on tehtävä talon ehdoilla, vanhaa sopivasti säilyttäen ja talon luonnetta kuulostellen. On huomattavasti hauskempaa tulla tutuksi jo 1800-luvulta saakka elämää nähneen talon kanssa kuin rakentaa tyhjästä kokonaan uutta. Miten paljon seinillä onkaan kerrottavanaan...kirjaimellisesti, sillä seinähirsistäkin on löytynyt jos jonkinlaisia kirjoituksia, nimiä ja päiväyksiä. Jokin aika sitten istahdin työn tuoksinnassa hetken lepotauolle seinän viereen ja ihmettelin siinä nojaillessani, että mikä pahvin kulma tuolta hirsien välistä repsottavien riiveiden välistä oikein pilkistää. Se oli jokin paksu, vanha käyntikortti, jossa luki saksankielistä tekstiä. Myös sanomalehden palasia löytyy usein. Ja se vanhan talon tuoksu, siinä vain on jotain <3

Kätköistä on löytynyt myös paljon kaikenlaista vanhaa dokumenttia, alkaen 1900-luvun alusta...on viljanjauhatustositteita, lehmien siemennystodistuksia, vanhoja palovakuutuskirjoja, kirkollisverokuitteja, postikortteja, rakkauskirjeitä, vaikka sun mitä. Näistä ja muista löytyneistä papereista ja esineistä saisi jo yksistään melkoisen näyttelyn kasattua!

En ole ehtinyt laittaa murto-osaakaan esille kaikista niistä projekteista ja töistä, joiden parissa olen nyt loppuvuoden ja kuluneen alkuvuoden puuhastellut...mutta kiitettävän paljon erilaisia toimeksiantoja olen saanut tehdä. Ei siis ole yksitoikkoista tämä minun työ; yhtenä päivänä olen kuvaamassa häitä ja seuraavana saatan olla moottorikelkkailemassa metsässä kameran kanssa lehtikuvausten merkeissä - kuten tässä nyt ET-lehden kuvauksissa.