Ravikauden kooste

Päivitetty: 5. toukok. 2021


Kajaanin ravikausi 2017 on nyt sitten päätöksessään.

Kaikki 10 kisapäivää on onnellisesti takana. Sain todistaa niistä jokaista kuvaajan roolissa, ja tässäkin kohtaa voin todeta, että on hienoa saada tehdä työtä, joka ei tunnu työltä. Toki tämä tavallaan rankkaa on - painavan kamerakaluston kuskaaminen sinkoillen samalla sinne tänne pitkin raviradan aluetta, rämpiminen milloin missäkin asennossa hyvää kuvakulmaa metsästämässä, tuhansien ja taas tuhansien kuvien editoiminen koneella yksi kerrallaan - ei se ihan läpihuutojuttu ole, eikä tuntipalkkaa kannata alkaa laskemaan.

Mutta koska minulla on intohimo sekä kuvaamiseen että hevosiin ja tässä yhdistyy ne molemmat, niin mikäs voisi olla parempaa?

Tässä vähän koostetta kuluneesta kaudesta!

Avausravit käytiin osittain vielä lumisissa maisemissa toukokuun alussa. Oli ponilähtöä, monté-lähtöä ja ne "tavalliset" ravilähdöt. Nappistartti edessä siintävälle ravikesälle.

Seuraavaksi olikin vuoro Rakentaja-ravien. Oli 14.5., äitienpäivä ja samalla oma syntymäpäiväni. Voisi kai muotoilla, että sää ei varsinaisesti suosinut, mutta jäipähän ainakin mieleen!

Sakea lumipyry esti näkyvyyden välillä jopa täysin. Olosuhteista huolimatta nämäkin ravit saatiin kuitenkin kunnialla käytyä ja pääsin ravien päätteeksi viettämään syntymäpäiväänikin ystävien kanssa uudistuneeseen Bistro Casa Biancaan. Ei yhtään huono päivä siis!

Kesäkuun alussa kelikin oli kääntynyt jo kesäisemmäksi, kun koitti ravikauden H-hetki: Toto 76-ravit. Järjestelyt onnistuivat hienosti, keli oli passeli, tunnelma hieno - kaikin puolin hyvät ravit ja taas kerran oiva näyte siitä, että kyllä meillä täälläkin osataan pistää pystyyn tämän kokoluokan raveja.

Kesäkuun kisakalenteriin oli mahdutettu myös Valtra-ravit. Kesäinen keli suosi, kuten kuvista näkyy.

Heinäkuun ainoat ravit tempaistiin kuun puolivälissä pikaisten lounasravien ja viiden lähdön voimin.

Elokuun alussa olikin Pokaali-ravien vuoro...

...jota seurasi puolentoista viikon päästä Sotkamo-ravit.