top of page

Sitoumus 2050

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on yhteinen pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta. Sitoumuksen takana on kestävän kehityksen toimikunta. Idea on yksinkertainen – konkreettisia tekoja, mitattavia tuloksia. Tässä oma sitoumukseni!

 

"Sitoudun toiminnassani suosimaan kotimaisia (pien)toimittajia, kierrättämään pakkausmateriaaleja, panostamaan dokumenttien lähettämiseen sähköisesti sekä vähentämään tulostuspapereiden määrää. Luon elinvoimaa kotiseudulleni. Järjestän ja osallistun erilaisiin yhteisöni toimintaan ja tapahtumiin.

Minulle on aina ollut lähellä sydäntä suosia mahdollisimman paljon lähellä tuotettua ja kannattaa paikallisia palveluita, vaikka se joskus tarkoittaisi sitä, että siitä joutuu maksamaan hieman enemmän. Haluan omalta osaltani vaikuttaa kotikaupunkini ja kotimaani elävyyteen, työllisyyteen ja palvelutarjontaan. Jos ostaisimme kaiken sieltä mistä halvimmalla saamme ja laittaisimme rahat kaukomaille, paikallinen tarjonta tyrehtyisi kokonaan.

Tuotteiden postittamisessa kierrätän pakkausmateriaaleja sen sijaan, että hankkisin aina uusia. 

Sitoudun myös aina kun mahdollista, lähettämään asiakkaille laskut sähköisessä muodossa sekä toimittamaan kirjanpitäjälle kaiken materiaalin sähköisesti, jotta ei turhaan tarvitse tulostaa niitä paperille ja postittaa. En myöskään tee asiakkaille valokuvista paperikuvia, vaan luovutan kuvat digitaalisessa muodossa, koska kaikki eivät paperikuvia tarvitse ja teettävät sitten haluamastaan kuvasta tarvittaessa kuvatuotteen itse.

Remontoin (paikallistarjontaa ja kierrätystavaraa suosien, tottakai) kotikaupunkini maalaistaajamaan, kulttuurimaisemiin nyt keväällä käyttöönotettavaa kuvaustilaa, jonne asiakkaat voivat tulla kuvattaviksi sen sijaan, että itse ajaisin aina edestakaisin eri paikkoihin heitä kuvaamaan. Järjestän siellä erilaisia tapahtumia ja osallistun kyläyhteisön toimintaan, jotta seutu pysyy virkeänä. 

Osallistun myös hyväntekeväisyyden nimissä paikallisten Nuorten Äitien toimintaan lahjoittamalla kuvauksiin lahjakortteja. Haluan, että myös vähävaraisemmilla on mahdollisuus sellaiseen, jota normaalisti ei pystyisi millään hankkimaan."

Oma sitoumukseni löytyy alkuperäisenä täältä: Sitoumus 2050 ja samalta sivulta voit lukea myös muiden tahojen lupauksia maamme tulevaisuuden eteen. Tee sinäkin omasi ja haasta myös muut mukaan!

bottom of page