Kuvaukset

Pääasialliseen palvelutarjontaan minulla

kuuluu erilaiset valokuvaukset.

Kauttani saat kauniit kuvat mistä tahansa sinulle tärkeästä. Valokuvaus on minulle luontainen tapa taltioida elettyä elämää. 

Aina kun saan valita, kuvaan ehdottomasti eniten ulkona miljöössä luonnonvalossa, mahdollisimman vähällä säätämisellä. Haluan ikuistaa aitoja hetkiä - vaikka kuvien teknisellä laadulla tottakai on oma merkityksensä, kuvasta välittyvä tunne on minulle paljon tärkeämpää, sillä sitä ei mikään tekninen laatu voi korvata. Pois turha pönötys! 

Kuvaan joustavasti missä vain, en juuri viihdy sisällä kankaan edessä vaan saan aina lisää virtaa kun pääsen kameroineni erilaisiin paikkoihin.

 

Olitpa sitten lähellä tai kaukana, tulen mielelläni luoksesi kuvaamaan!

Potretit

Uudet profiilikuvat some-käyttöön, ansioluetteloon/työnhakuun, kauniit kuvat valmistuneista tai ripiltä päässeistä - tilanteita potrettien ottoon on paljon! 

 

Eikä tarvitse tyytyä pönöttämään kuin passikuvassa vaan kuvista voidaan tehdä juuri Sinun näköisiäsi!

Myös kuvaus esimerkiksi synttärisankarille on taatusti ikimuistoinen lahja, josta jää pysyvät muistot koko lähipiirille.

1/21

Lemmikit

Pienet ja suuret eläinystävät ansaitsevat ehdottomasti tulla ikuistetuiksi kauniisiin kuviin - yksin tai yhdessä omistajiensa kanssa. Eläimet ovat meille usein täysivertaisia perheenjäseniä, mutta viipyvät kanssamme verrattain vähän aikaa, joten laadukkaat kuvamuistot ovat taatusti ajan myötä kultaakin kalliimpia.

Erityisesti eläimistä uljaimmat eli hevoset ovat lähellä sydäntäni, mutta kuvaan mielelläni kaikenlaisia karvaturreja!

1/20

Lapset

Pienet ihmisenalut ovat mitä hauskimpia kuvattavia - haastaviakin toki, välillä, mutta se kuuluu asiaan!

Lasten aitous ja vilpittömyys jaksaa ihastuttaa ja sitä on ihana ikuistaa kuviin. Lapset myös kasvavat valtavan nopeasti, ja on mukava vuosien mittaan seurata kuvista lasten kehitystä.

1/21

Perheet

Kun käyn läpi vanhempieni ja isovanhempieni valokuva-arkistoja, eniten jaksan ihastella erilaisia perhekuvia. On mukava nähdä ketä kaikkia perheisiin kulloinkin on kuulunut ja miltä he silloin näyttivät. Lisäksi kovinkaan monella ei ole koko perheestä kunnon yhteiskuvaa, vaikka puhelin olisi muuten täynnä otoksia lapsista, lemmikeistä sun muusta. Eikö siis olisikin kiva ihastella kaunista kuvaa, jossa koko porukka olisi ikuistettuna yhtäaikaa?

1/5

Tapahtumat & tilaisuudet

Taltioin kuviksi monenlaisia tilaisuuksia häiden ohella - kuten kastejuhlia, synttäreitä, muistotilaisuuksia jne.

Jos teille tarvitaan kuvaajaa ikuistamaan jokin tapahtuma/tilaisuus, kerro lisää niin suunnitellaan!

p.s. Löysithän häistä kertovan oman sivustonsa täältä?

1/21

Huomenlahja

eli boudoir

Yllätä puolisosi hääpäivän jälkeen tai ihan muuten vain sensuelleilla kuvilla sinusta itsestäsi - ja ei, sinun ei tarvitse olla mikään konkari kameran edessä eikä miltään osin mallin mitoissa, vaan ihan jokaisesta saadaan kyllä kaiveltua kaunotar esiin!

Vaikkei puolisoa olisikaan, tällainen kuvaus on monen mielestä varsin voimaannuttava kokemus jonka kautta löytää itsestään aivan uusia puolia ja saa kaivattua itseluottamusta lisää, joten sellaisen voi varata myös vain ja ainoastaan omaa itseään varten.

Rohkeasti kokeilemaan!

1/11

Yrityskuvaus

Olennainen osa yrityksen markkinointia ovat laadukkaat ja houkuttelevat kuvat, siksi niihin kannattaa satsata. Tuotekuvat, myymälä-/toimitilakuvat, henkilöstökuvat... ota yhteyttä niin suunnitellaan teidän yrityksen tarpeisiin sopivat kuvat!

1/28

Lehtikuvaus

Toimin sopimuskuvaajana Sanoma Media -konsernille ja kuvaan lehtikuvia säännöllisesti sekä heidän lehtiin että moniin muihinkin julkaisuihin.

 

Ottamiani kuvia on julkaistu mm. seuraavissa lehdissä: ET, Me Naiset, Yhteishyvä, Hevosurheilu, Kotipuutarha, Metsälehti, Canorama, monien eri liittojen lehdet kuten Apteekkari, Paperiliitto, Neuroliitto jne.

1/7

Häät

Olen kokenut niin omakohtaisesti, vieraan roolissa kuin työn merkeissä lukemattoman määrän näitä rakkauden juhlia, joten voisin väittää että tiedän mistä puhun kun keskustellaan häistä - siksi haluan olla opastamassa ja auttamassa myös tulevia avioon aikovia.

 

Tämä aihealue ei mahdu muutamaan lauseeseen, joten lisäinfoa löytyy ihan yksistään häille omistetuilta sivuilta,

tsekkaa linkki alla!

Toimintaohjeet kuvattaville

 • Ota yhteyttä ja sovitaan kuvausaika, -paikka ja muut yksityiskohdat.

 • Jos mielessäsi on visio siitä, millaisia kuvia haluat, voit laittaa minulle esimerkkikuvia tai kertoa toiveistasi, niin osaan ottaa ne huomioon hyvissä ajoin. Mikäli erityistoiveita ei ole, käytän ilomielin luovuuttani.

 • Otetaan kuvat!

 • Karsin mielestäni parhaiten onnistuneet kuvat ja käsittelen ne kevyesti. Voit esittää toiveitasi käsittelyn suhteen - esimerkiksi jos tiedät että haluat kaikki kuvat värillisinä, en laita ehdolle ollenkaan mustavalkoisia vedoksia. Mikäli erityisiä toiveita ei ole, käsittelen kuvat näkemykseni mukaan. HUOM! Jos haluat samasta kuvasta sekä väri- että mv-version, toinen on 5 e/kpl, koska käsittelen mustavalkokuvat yksittäin yhtä suurella työmäärällä kuin värillisetkin (enkä vain muunna niitä mustavalkomuotoon).

 • Saat noin 1-3 viikon kuluessa linkin suojattuun nettikansioon tälle sivulle, josta pääset katsomaan vedokset. 

 • Tässä vaiheessa voit päättää, haluatko lunastaa kuvia. Kuvaus on siis täysin riskitöntä, maksat vain lunastetuista kuvista. Mikäli kuvat ovat mieleesi, valitset haluamasi määrän kuvia klikkaamalla kuvat ns. keräyskoriin. Voit halutessasi kirjoittaa kunkin kuvan yhteyteen muokkaustoiveita tai muuta huomioonotettavaa. Kun olet tehnyt valinnat, lähetä kori ylläpitäjälle (eli minulle).

  Jos et jostain syystä onnistu laittamaan kuvia keräyskoriin, iIlmoita kuvien numerot minulle (esim. IMG_3552, IMG_3977...) sähköpostitse info(at)anukovalainen.fi. 

 • Käsittelen kuvat ja lisään niihin halutessasi mukaan oman nimeni.

 • Saat minulta laskun sekä latauslinkin, josta voit ladata kuvat itsellesi - kopioi ne kaiken varalta mielellään useampaan eri paikkaan, koska säilytän ne itselläni vain rajallisen ajan. Mikäli haluat kuvat muistitikulle, siitä tulee 10 e veloitus (sis. muistitikun). Kuvat toimitetaan jpg-muodossa - raakakuvia ei luovuteta asiakkaalle. Kuvat ovat kooltaan vähintään 3000px (pitkä sivu).

 • Voit vapaasti teettää kuvista haluamassasi paikassa paperikuvia ja muita kuvatuotteita, luovuttaa kuvia esimerkiksi sukulaisille sekä käyttää niitä sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram jne.). Mikäli kuvassa ei näy kuvaajan nimeä, mainitse siitä kuvatekstin yhteydessä. Kuvien luovuttaminen/myynti kolmannelle osapuolelle kaupalliseen käyttöön ilman erillistä lupaa on kielletty. Kuvien tekijänoikeudet ja julkaisuoikeudet säilyvät kuvaajalla. Käytän ottamiani kuvia esillä sosiaalisessa mediassa, portfolioissa, nettisivuillani sekä mahdollisesti myös muussa markkinointikäytössä, mutta kuvattava voi halutessaan kieltää hänestä otettujen kuvien käytön muualla paitsi mukanani kulkevassa paperisessa tai digitaalisessa kuvanäytekansiossa. 

 • Mikäli muokkaat alkuperäistä kuvaa rajaamalla, värikäsittelyllä tai jollain muulla tapaa, mainitse siitä kuvan yhteydessä. Älä muokkaa sellaisia kuvia, joissa kuvaajan nimi näkyy vaan voit joko pyytää minua tekemään toivomasi käsittelyn kuvalle tai sitten pyytää kuvan ilman nimeä ja käsitellä sitä itse.

 • Ota yhteyttä taas kun seuraavan kerran tarvitset kuvaajaa - olen käytettävissä!

Anu Kovalainen Photography & Art

Y 2207727-9

Pappilanniementie 141

87850 Paltaniemi

KAJAANI | FINLAND