top of page

Elämän kiertokulkua

Päivitetty: 30. jouluk. 2019


Kuluneen reilun kuukauden aikana on tullut koettua kattava otanta elämästä, kun eri elämänvaiheet kehdosta hautaan ovat osuneet kohdalle. Ensin häät, sitten kastajaiset ja viimeisimpänä hautajaiset, kun saattelin oman isäni haudan lepoon. Suurimmasta ilosta syvimpään suruun ja kaikkea siltä väliltä. Siihen on mahtunut melkoisen laaja tunneskaala läpikäytäväksi!

Nämä kuvat meidän juhlista on taltioinut Sinikkafoto eli Sinikka Moilanen, joka oli niitä harvoja kuvaajia jonka käsiin uskalsin huoletta luottaa tärkeän päivän taltioimisen. Ja kyllähän sinne olikin kertynyt kasapäin kauniita hetkiä ja yksityiskohtia! 

Voin omakohtaisesti kyllä vahvistaa että valokuvaus olisi ollut viimeisimpiä asioita joista olisin juhlien budjettia suunnitellessa säästänyt. Päivää ei voi elää enää uudelleen kuin muistojen ja kuvien kautta - ja muistot tuppaa vuosien vieriessä helposti haalistumaan.

Löysin vasta isäni vanhan filmikameran sekä minun ekan, oman digipokkarin, jossa oli muistikortillinen kuvia 2000-luvun alkuvaiheilta ja niitä kuvia katsellessa tuttavani totesi, että moni näistä hetkistä olisi kyllä jo unohtunut jos ei kuvia olisi olemassa.

Kampauksen toteutti Kauneuskeskus Mona Kajaanista.

Sanat eivät riitä kertomaan kuinka kiitollinen olen tästä ihmisestä joka elämää vierelläni kulkee...mikään maailman materia ei ole yhtikäs mitään sen rinnalla kun löytää sielunkumppanin ❤️

Vain hetki häähumun jälkeen saimme olla mukana kastamassa serkkuni poikaa, josta tuli mieheni kummipoika. Heidän toinen, nyt kolmevuotias poikansa on puolestaan minun kummipoika 💙

Pääsinpä samalla taas pölyyttämään jauhopussia kun leivoin tilaisuuteen porkkana-juustokakkua ja kinkku-juustohyrriä. 

Vain viikko tästä ja tunnelma kahvipöydän äärellä oli tyystin toinen, kun muistelimme isääni, joka vasta siirtyi tuonpuoleiseen...otin tilaisuudesta itse kuvia, jotta sain pidettyä pään edes jotenkuten kasassa kun oli jotain mihin keskittyä. Koskaan aiemmin en vielä ketään kovin läheistä ole joutunut hautaamaan, joten senkin takia tämä oli itselle kova paikka.

Muistotilaisuus tuntui luontevimmalta pitää kotipirtissä, jossa isäkin viimeiset terveimmät vuotensa vietti. 

Tuli leipaistua jos jonkinlaista sorttia myös tähän tilaisuuteen, kuten esimerkiksi samoja kierrehyrriä kuin kastajaisiinkin, mutta kasvisversioina. Lisäksi tein kunnon suklaakakun, jossa ei pääraaka-ainetta ollut säästelty!

Lisäksi tein vakioleivonnaiseni eli quiche lorrainen, kinkku-juustopiirakan, jonka syntysijat ovat samoilla Ranskan seuduilla, Lorrainen alueella, jossa pariin otteeseen olen käynyt siskoni luona kun hän siellä asui.

Ystäväni leipoi mango-appelsiinijuustokakkua ja tehtiinpä myös iso satsi pasta-broilerisalaattia. Alla näkyvän kerrostarjottimen löysin Sisustus ja Lahja AURORA:sta.

Ihan kaikkea stressiä ruokajärjestelyistä ei kuitenkaan kasattu omalle kontolle kaiken muun ohella, vaan onneksi sitä varten pitäjästä löytyy asiansa hyvin handlaavia alan ammattilaisia. Kinkku- ja lohivoileipäkakut meille taikoi ruokapalvelu Herkkuhetki, samoin mansikka-vadelmakermakakun.

Loppuun muutama päivitys kuvatuoterintamalta - runokorttimallistoon on tullut 6 uutta mallia hiljattain ja ne on saatavilla jälleenmyyjiltä sekä omasta verkkokaupastani.

Myös by Linnapaperi-korttimallistoon tuli muutama uutuusmalli.

Uutena suurempana korttien jälleenmyyjänä mukaan tuli vasta Halpa-Halli-ketju, joten niissä asioidessa näitäkin kortteja saattaa tulla vastaan.

Yllä näkyvä uusi seinäkalenteri on omasta varastosta muutamaa viimeistä kappaletta lukuunottamatta myyty loppuun, mutta Linnapaperin jälleenmyyjiltä sitä saa vielä sekä kotikaupungistani Kajaanista edellämainitusta AURORA:sta sekä K-Market Komiahosta.

Kävin AURORA:ssa (josta nämäkin kuvat on otettu) päivittämässä korttihyllyjä ja lisäilin niihin uusimpia malleja. Samalla reissulla olin muutamia otoksia myymälästä, joka oli laitettu upeasti huokumaan jouluista tunnelmaa. 

Kyllä oli silmäniloa joka suuntaan! Sinne vaan shoppailemaan ja hakemaan joulufiilistä, jos sellainen on vielä kadoksissa.

Mukavaa viikkoa kaikille!

Anu


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page