Pyöreitä vuosia


Siitä on nyt kulunut 10 vuotta, kun ensimmäisen kerran rekisteröin oman toiminimen 16. heinäkuuta 2008. Olin pitkään haudutellut mielessä ajatusta omien kädentaitojen valjastamisesta työksi asti, ja liki puolen vuoden mittaisen yrittäjyysvalmennuksen myötä aika tuntui oikealta. Alla oleva artikkeli on syyskuun 2008 Koti-Kajaani-lehdestä, kun toimittaja halusi tehdä aiheesta jutun.

Vielä tuolloin toiminnan pääpainopiste oli kuvitustöiden tekemisessä. Tein monenlaisia piirrostöitä sekä yksityisille ihmisille että yrityksille. Olin tuolloin 23-vuotias ja innoissani siitä, kun sain tehdä jotain sellaista työkseni, mikä eniten omalta tuntui.

Ehdin kuitenkin - nuori kun olin - kokeilla myös kaikenlaista muuta, ja luovan alan työt jäivät välillä sivutoimiseksi. Ikinä ne eivät kuitenkaan jääneet pois, vaan tein niitä sen minkä suinkin vain ehdin kaiken muun ohella. Opiskelin 2 tutkintoa lisää yhden aiemman päälle ja tein myös muun alan töitä. Jatkuvasti kuitenkin mielessä poltteli päästä toteuttamaan itseään enemmän. Halusin siirtää painoa valokuvaamiseen, joka kuvittamisen ja kirjoittamisen ohella on aina ollut suuri intohimoni. Minut jo lapsuudesta saakka tunteneet voivat varmasti vahvistaa, miten minulla on aina ollut kamera mukana kaikkialla missä kuljen.

Nyt olen toiminut noin 2-3 vuotta tehden päätoimisesti valokuvausta, alkuun palkkalistoilla, sitten kevytyrittäjänä ja tätä nykyä taas itsenäisenä yrittäjänä. Tätä kymmenvuotista taivalta halusin vähän juhlistaa toimitiloissani Paltaniemellä pitämällä avoimien ovien päivät viime viikonloppuna 14. - 15.7.

Paltaniemellä oli samaan aikaan käynnissä jo perinteeksi muodostuneet Paltaniemi-päivät - olisikohan nämä olleet järjestyksessään jo 8. kyläpäivät, kun ensimmäiset olivat muistaakseni vuonna 2011. Nähtävää oli siis ympäri kylää.

Lauantaina paikalla oli myös Sannan Tallin hevoset Ykä ja Esmeralda tarjoamassa talutusratsastusta halukkaille. Ikimuistoisin asiakas oli tämä kuvissa näkyvä kahdeksankymppinen leidi, joka elämänsä ekaa kertaa päätti nousta ratsaille. Siinä meille kaikille roolimallia!