Kesäinen Kajaani


Edellinen kirjoitus tänne blogin puolelle on huhtikuun lopusta, vajaan neljän viikon takaa. Kuitenkin tuntuu, että aikaa olisi kulunut paljon enemmän, sillä tuossa välissä on tapahtunut aivan valtavasti kaikenlaista. Johtuneeko siitä, että on yksinkertaisesti ollut kaiken maailman touhua ja tapahtumaa, vaiko paljon myös siitä että luonto on ottanut suuren spurtin kesää kohti. Vai mitä voi päätellä allaolevista kuvista...ne on otettu samasta paikasta meidän talon takapihalla olevasta metsästä. Ensimmäinen niistä 27.5. ja jälkimmäinen 5 viikkoa aikaisemmin 19.4. Toisessa vielä täysi talvi, niin että piti kahlata syvällä hangessa, toisessa taas täysi kesä kukkia kiertelevine kimalaisineen ja raakileita pukkaavine mustikanvarpuineen. Vuosi sitten tähän samaan aikaan eli ollut vielä edes lehteä puussa...

Vappuna oli vielä varsin harmaata, mutta sen jälkeen kesä on käynnistynyt oikein rytinällä. Nyt toukokuun loppua elettäessä tuntuu, että kesää olisi oikeasti kestänyt jo kauankin, vaikkei se kalenterin mukaan oikeastaan ole vielä edes alkanut. Kun alku on ollut näin lupaava, mitähän kaikkea tässä kesän aikana vielä ehtiikään tapahtua...se jää nähtäväksi

Vappupäivänä Kajaanissa ajeltiin perinteisen vappucruisingin merkeissä, johon oli koottu kulkineita useista eri autokerhoista.

Kesä onkin siitä kivaa aikaa, että se tuo päivänvaloon jos jonkinlaiset tallien uumenissa talviuntaan nukkuneet kesäautot. Monenlaiset avomallit, amerikanraudat ja muut klassikot, joilla ei juuri loskan keskellä kurvailla, ovat ohikulkijoiden silmäniloina.