top of page

Minni-synttäreiden melskeissä


Muutama viime viikko on ollut melkoista äärirajoille venymistä, kun yhtä aikaa päällä on ollut sekä tämänhetkisen asunnon kylpyhuoneremontti, Paltaniemen talon elokuussa aloitettu kamarin kokonaisvaltainen remontti sekä lapsen 7-vuotissynttäreiden järjestäminen. Kyseinen kamari oli vakaana aikomuksena saada näihin synttäreihin mennessä valmiiksi, kun alkuperäinen tavoite (viime joulu) ei ollut voimavarojen eikä aikataulujen saavutettavissa. Sitä huhkittiin sitten leipätöiden ohella pitkää päivää monta viikkoa, että saatiin huone valmiiksi - mutta saatiin kuitenkin! Ainakin pääpiirteittäin, vanhassa talossa kun ei työt lopu koskaan. Täytyy ottaa ja laittaa tännekin muutamia kuvia lopputuloksesta kunhan ehtii, mutta tässä nyt muutamia taltiointeja tytön nimen mukaisesti Minni-teemaisilta syntymäpäiviltä.

Minni Hiiri -synttärit ovat meille "perinne" jo usean vuoden ajalta, eikä päivänsankari ollut vieläkään siihen kuulemma kyllästynyt, joten teemaa ei tarvinnut sen suuremmin miettiä.

Säästääkseni jo ennestään kovin ylikuormittuneen pääkopan kuumumista yli sietorajan halusin teetättää kakun alan ammattilaisella sen sijaan, että olisin sitäkin alkanut tuskanhiki päällä vääntämään itse. Kukas olisi osaavampi toteuttamaan kakun, ellei Sokerimurun Jenni.

Kaikki kehuivat kovasti ja tykkäsivät kakusta, mitä en kyllä yhtään epäillytkään.

Aivan upea! Toiset ne vaan osaa, ei voi kuin ihailla.

Eikä tämä suklaa-mansikka-vadelma-kakku suinkaan ollut ainoa joka Jennin käsistä syntyi, vaan pisteenä ii:n päällä oli tämä upea Bailey's-suklaajuustokakku, joka oli varsinkin aikuisten suosikki.

Itsekin innostuin siinä kyllä kaikenlaista leipomaan, en vaan kaikessa hässäkässä juuri ehtinyt ottaa niistä kuvia todisteeksi. Tein mm. pastasalaattia, kinkkumuffinseja, kasviskierteitä, cocktailsiilin (eli puolikkaaseen vesimeloniin tikutettuja juustoja, nakkeja, lihapullia ym.), savulohilevitettä, sitrusjuustokakkua, murokeksejä ja mitähän muuta... tuossa alakuvassa vilahtaa mukana Minni-muotilla tehdyt kaksiväriset keksit sekä ruistaikinasta tehdyt Minni-leivät.

Teema ei siis jäänyt kenellekään epäselväksi :-)

Tietysti mukana oli myös karkkibuffet, mikä viimeistään piti huolen siitä että virtaa riitti. Ja sitähän löytyi - sen kummempaa ohjelmaa ei tarvinnut järjestää vaan aika kului syömisten, lahjojen avaamisen, uudessa huoneessa leikkimisten ja pihapelien merkeissä. Minulla ei aikaisempaa kokemusta tällaisten lastensynttäreiden järjestämisestä olekaan kun tyttö ei ole isommin aikaisempina vuosina halunnut juhlia muuta kuin lähimpien aikuisten kesken, mutta nyt kun eskarivuosi on ollut päällä ja koulutie alkamassa, saadaan näitä pirskeitä pistää pystyyn mitä todennäköisimmin joka kevät. Mikäs siinä, mukavaa puuhaa tämä on, kun ei vain sattuisi jatkossa kovin monen asunnon remontit ja muut menot yhtäaikaa päälle :-D

Viime vuoden lopulla hankkimani A2-valokuvatulostin on kyllä ollut loistohankinta, ja taas sille löytyi käyttöä. Tulostin sillä Minni-aiheisia julisteita ja laitoin paspartuurin kanssa 50x70 cm kokoisiin kehyksiin seinille.

Vapunalus on siitä kätevää aikaa järjestää juhlia, että tarvikkeita on marketit pullollaan. On serpentiinejä, ilmapalloja, naamareita ja vaikka sun mitä. Meillä on joka vuosi ollut tällainen iso Minni-foliopallo, niin tänäkin vuonna.

Ylläolevan, ison Minni -liitutaulun askartelin kamarin remontissa puretuista seinälevyistä, joten tulipahan niillekin hyötykäyttöä. Piirsin ensin Minnin muotoisen pään, sahasin sen pistosahalla ja sitten ohuemmasta levystä tein rusetin. Maalia päälle ja liimalla toisiinsa kiinni, hieno tuli!

Itsekin olin synttärisankarin vaatimuksesta teeman mukaisesti pukeutunut punamustaan mekkoon sekä Minni Hiiri-korviin ja rusettiin. Sieltä täältä ehdin jokusen kuvan napata vaikka kiirettä pitikin. Suuri kiitos kaikille kävijöille!

Sellaisissa tunnelmissa tällä kertaa...kevät tulee kovaa kyytiä, lunta on enää paikoitellen ja joka päivä vähemmän. Omat synttärit kolkuttelee parin viikon päästä, ja kevään lapsena tämä onkin itselle todella mukavaa aikaa vuodesta.

Hyvää vappua ja alkavaa toukokuuta jokaiselle!

Anu

p.s. tavataan ensi sunnuntain kauden avausraveissa Kajaanin raviradalla!


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page