top of page

Vuoden viimeistä viedään


Vuosi 2017 on nyt sitten taitteessaan ja 2018 alkamaisillaan. Vuoden lyhyin (pimein) päivä sentään ohitettiin jo ja kaiken tämän valon vähyyden keskellä helpottaa, kun tietää, että päivä pitenee koko ajan. Vielä sitä ei tosin huomaa - valoisimpaankin aikaan päivästä on hämärää. Talvea kyllä rakastan, mutta aurinkoa olisi kiva nähdä taas pitkästä aikaa - auringonvalon määrällä kun on aivan valtava vaikutus mielialaan ja jaksamiseen. Tosin luin vasta jonkin jutun jossa sanottiin, että lisääntyneen valosaasteen myötä totaalisesta pimeydestä on tullut maailmalla luksusta, samoin kuin hiljaisuudesta. Molempia täällä riittää, joten tässähän täytynee tuntea itsensä onnekkaaksi - se mikä meille on päivänselvää ja turhankin arkipäiväistä, on toisille taivas!

Joulun aikaan maltoin pitää sentään hyvän tovin ihan totaalista vapaata työhommista ja vasta nyt olen käynnistellyt tietokonetta ja kaivellut kameraa taas esiin kätköistä. Tuli kyllä tarpeeseenkin pitää vähän taukoa, sen verran kova draivi oli loppuvuoden ajan päällä, oli jos jonkinlaista kuvauskeikkaa ja projektia kehitteillä. Kainuulaisella Joulutorillakin olin esillä ja oli jälleen kerran mukava tapahtuma, kiitos kaikille juttusilla kävijöille!

Tänään olisi tarkoitus tuoda vähän valoa pimeyteen jokavuotisen jäälyhtytapahtuman myötä, joka järjestetään Kajaanin Paltaniemellä aina näin uudenvuodenaattona. Pimeän tullen voi käydä kylän kautta katselemassa, millaista jää- ja lumilyhtyä sun muuta valonlähdettä kyläläiset ovat ohikulkijoiden iloksi askarrelleet.

Mukavaa Uutta Vuotta 2018 kaikille!


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page