Kuluneen kesän kuvakoostetta

Päivitetty: 30. jouluk. 2019


Kamera ei ole saanut juuri toimettomana olla tänä(kään) kesänä, kuvaajasta puhumattakaan. Olen taltioinut kuluneen kuukauden aikana useita tuhansia kuvia talteen ja saanut olla mukana todistamassa monia kauniita hetkiä. Tälläkin hetkellä editointijono on useiden tuhansien kuvien mittainen, joista osana lukeutuu mukaan myös pari viikkoa sitten kuvatut Paljakan matkailuhankkeen kuvat.

Alla sieltä muutama making of -otos!

Pieni kesäloma tuli kuitenkin pidettyä kaiken kiireen keskellä, ja kamerahan se sinnekin piti mukaan ottaa...mitenpä sitä ilman osaisi enää olla!

Ensimmäinen etappi oli Oulaisissa Wanhan Woiman Weteraanikonepäivät. Käytiin siellä taannoin 2014 ja yhtä paljon nähtävää esillä oli nytkin. Noin 250 rompemyyjää ja tolkuttoman paljon vanhoja koneita maamoottoreista moottoripyöriin. Valtavan kokoinen alue on täynnä vanhoja rakennuksia ja monenlaista mielenkiintoista, ja paikalla hurahtaakin helposti koko päivä.

Matka jatkui siitä rannikkoa pitkin alaspäin Vaasan kautta Poriin ja Mäntyharjulle Kake Randelinia tapaamaan ja siitä kotiin.

Kake esitteli meille kotikunnastaan hienon taidetalon, eli purkutuomion alle joutuneen kerrostalon, jonka tyhjät asunnot ovat päässeet eri taiteilijoiden tuunattaviksi. Mitä mielikuvituksellisimpia ja hienoimpia taideteoksia oli toteutettu muuten niin tavanomaisen kerrostalon seinien sisälle. Projekti kantaa nimeä Katajainen kansa ja siihen voi tutustua tarkemmin täällä.

Jokainen huoneisto piti sisällään taidetta laidasta laitaan, osa oli hyvinkin kantaa-ottavia, sillä teemoina näkyi esimerkiksi perheväkivalta, valtamerten saastuminen sekä maailman terrori-iskut.

Kake Randelin oli itsekin tuonut taidepanoksensa taloon. Vuosikaudet Mäntyharjun kuvataideyhdistyksen puheenjohtajana viihtynyt Kake on varsin lahjakas myös maalatessaan, ei vain mikrofonin varressa. Alla olevassa kuvassa talosta löytyvät kaksi eri näköis-Kakea sekä oikea Kake!

Kake oli paikalla sek seinätaiteen muodossa että omana itsenään esittelemässä paikkaa

"Päätepysäkkinä" reissulle toimi koukkaus Jyväskylän kautta, jossa kameran kanssa meitä vastassa oli Joel Jyrinki. Olin vaihteeksi kameran "väärällä" puolella, mikä oli hieman hämmentävää minulle - vaikka työkseni ohjeistan muita olemaan kameran edessä, se ei olekaan niin helppoa kun siihen itse joutuu. Mutta Joel osasi ammattilaisena poimia parhaat palat lennosta ja sai huippuhyviä kuvia talteen - kuten olettaa saattaakin!