top of page

Kuluneen kesän kuvakoostetta

Päivitetty: 30. jouluk. 2019


Kamera ei ole saanut juuri toimettomana olla tänä(kään) kesänä, kuvaajasta puhumattakaan. Olen taltioinut kuluneen kuukauden aikana useita tuhansia kuvia talteen ja saanut olla mukana todistamassa monia kauniita hetkiä. Tälläkin hetkellä editointijono on useiden tuhansien kuvien mittainen, joista osana lukeutuu mukaan myös pari viikkoa sitten kuvatut Paljakan matkailuhankkeen kuvat.

Alla sieltä muutama making of -otos!

Pieni kesäloma tuli kuitenkin pidettyä kaiken kiireen keskellä, ja kamerahan se sinnekin piti mukaan ottaa...mitenpä sitä ilman osaisi enää olla!

Ensimmäinen etappi oli Oulaisissa Wanhan Woiman Weteraanikonepäivät. Käytiin siellä taannoin 2014 ja yhtä paljon nähtävää esillä oli nytkin. Noin 250 rompemyyjää ja tolkuttoman paljon vanhoja koneita maamoottoreista moottoripyöriin. Valtavan kokoinen alue on täynnä vanhoja rakennuksia ja monenlaista mielenkiintoista, ja paikalla hurahtaakin helposti koko päivä.

Matka jatkui siitä rannikkoa pitkin alaspäin Vaasan kautta Poriin ja Mäntyharjulle Kake Randelinia tapaamaan ja siitä kotiin.

Kake esitteli meille kotikunnastaan hienon taidetalon, eli purkutuomion alle joutuneen kerrostalon, jonka tyhjät asunnot ovat päässeet eri taiteilijoiden tuunattaviksi. Mitä mielikuvituksellisimpia ja hienoimpia taideteoksia oli toteutettu muuten niin tavanomaisen kerrostalon seinien sisälle. Projekti kantaa nimeä Katajainen kansa ja siihen voi tutustua tarkemmin täällä.

Jokainen huoneisto piti sisällään taidetta laidasta laitaan, osa oli hyvinkin kantaa-ottavia, sillä teemoina näkyi esimerkiksi perheväkivalta, valtamerten saastuminen sekä maailman terrori-iskut.

Kake Randelin oli itsekin tuonut taidepanoksensa taloon. Vuosikaudet Mäntyharjun kuvataideyhdistyksen puheenjohtajana viihtynyt Kake on varsin lahjakas myös maalatessaan, ei vain mikrofonin varressa. Alla olevassa kuvassa talosta löytyvät kaksi eri näköis-Kakea sekä oikea Kake!

Kake oli paikalla sek seinätaiteen muodossa että omana itsenään esittelemässä paikkaa

"Päätepysäkkinä" reissulle toimi koukkaus Jyväskylän kautta, jossa kameran kanssa meitä vastassa oli Joel Jyrinki. Olin vaihteeksi kameran "väärällä" puolella, mikä oli hieman hämmentävää minulle - vaikka työkseni ohjeistan muita olemaan kameran edessä, se ei olekaan niin helppoa kun siihen itse joutuu. Mutta Joel osasi ammattilaisena poimia parhaat palat lennosta ja sai huippuhyviä kuvia talteen - kuten olettaa saattaakin!

Allaolevat kuvat: Joel Jyrinki

Mukava reissu, jossa vierähti monta päivää hujauksessa. Vaikka viihdynkin erittäin mainiosti kotona ja minulle parasta lomailua on kotosalla nikkarointi, lenkkeily, kirjojen lukeminen tai muu puuhastelu, on se aika ajoin hauska käväistä muuallakin.

Pieniä irtiottoja voi tehdä ihan päiväseltään lähipitäjässäkin, kuten vaikkapa Pänikässä ja Piirongissa, eli ihanassa osto- ja myyntiliikkeessä Vaalassa. Sieltä ei koskaan pääse poistumaan tyhjin käsin, ei tälläkään kertaa - löysin mukaani Bukowskin nallen ja upeat, vanhat nukenrattaat arviolta 40-luvulta. Tuunasin niitä hieman vanhaa kunnioittaen ja ne ovatkin sittemmin päässeet kovaan käyttöön kuvausrekvisiittana, kuten vaikkapa allaolevista kuvista voi huomata.

Paikan ehdoton valtti on se, että sieltä löytyy kaikille kaikkea. On uutta ja vanhaa. Sisustustavaraa, käyttötavaraa, työkaluja, elintarvikkeita, mitä erikoisempia löytöjä. Olen poiminut sieltä mukaani esimerkiksi ikivanhan saksalaisen BMW:n rekisterikilven, vanhoja ikkunahakoja, shakkinappuloita, matkalaukun, saippuaa ja lakritsia. Ja ties mitä. Hieno paikka!

Ravikausi jatkuu, ja tällä hetkellä mennään puolivälissä - kymmenestä kisasta viisi on jo ravattu. Viimeksi käytiin Rotator -lounasravit ja nyt tulevana perjantaina 4.8. käydään Media-ravit. Jos on nyt tiedossa, että haluaa jostain tietystä hevosesta kuvia, kannattaa vinkata etukäteen.

Paltaniemen studiollani kävi pyörähtämässä myös Linnapaperin edustaja Sanna Linna-Rentto lomamatkallaan. Käytiin vähän tulevia tuotekuvioita läpi ja ihasteltiin kilvan Paltaniemen maalaismiljöötä. Siihen ei vaan itsekään koskaan kyllästy, vaikka niitä tulee tuijotettua harva se päivä. Paltaniemellä on jokin aivan omanlaisensa tunnelma, mitä en ole onnistunut tavoittamaan mistään muualta.

Näiden allaolevien eläinposeerausten myötä mukavaa loppukesän jatkoa kaikille! Mikäli vielä haluat kuvauttaa itsesi, lapsesi, lemmikkisi tai jotain muuta kesäisissä maisemissa, ota pian yhteyttä! Nyt elokuussa on vielä vapaita aikoja :-)

Anu


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page