top of page

Kylmää kyytiä kesää kohti


Siinä se on varkain taas muutama viikko vierähtänyt eteenpäin kesää kohti. Kylmänä kärvistellyt kevät kerää toivottavasti voimia tulevaan, ja päästään pian ihastelemaan kaikkialle puhkeavaa vihreyttä ja lämmittelemään auringonpaisteen alla.

Kevät etenee, vaikkei siltä ole viime aikoina tuntunutkaan. Kyse on samasta ilmiöstä kuin silloin, kun oikein kovasti odottaa ajan kuluvan, niin silloin se ei varmasti etene vaan kellon viisarit tuntuvat jämähtäneen niille sijoilleen, vaikka todellisuudessa ne raksuttavat tasan samaa tahtia kuin silloin kun aika tuntuu kulkevan kuin siivillä. Kuitenkin, pienin mutta varmoin askelin kesä tekee tuloaan. Hyvänä esimerkkinä se, kun kuvasin yhtenä päivänä Kajaaninjoen joutsenia rantaa kiertävän jääreunan päältä. Seuraavana päivänä rannat rehottivat vailla tietoakaan lumesta tai jäästä.

Muiden kuvausten ja kuvatuotteiden työstämisen ohessa pääsin aloittamaan myös Kajaanin ravikauden kuvaamisen. Kuvaan kaikki kymmenen ravipäivää, joista ensimmäinen korkattiin käyntiin viime sunnuntaina. Mikäs sen mukavampaa, kuin päästä yhdistämään kaksi minulle rakasta asiaa; kuvaaminen ja hevoset. Kamera kävi kuumana ja muistikortti täyttyi vauhdilla, kun taltioin yhteensä 12 lähdön (ponilähtö + 11 varsinaista lähtöä) sekä raviradan alueen yleistä tunnelmaa talteen.

Ravien kuvia voivat hevosten omistajat sekä muutkin halukkaat kurkata kuvapankkisivultani https://anukovalainen.kuvat.fi/kuvat/

Kuvat ovat vesileimattuja, ja niitä saa korvauksetta käyttää omassa käytössä & somessa ja jos tarvetta tulee vesileimaamattomille kuville esim. kuvatuotteiden teettämistä varten, niitä saa lunastaa itselleen (4,90 e/kpl). Sivuille tulevat ajallaan esille myös tulevien ravipäivien kuvat sekä myös muiden tapahtuminen/aihealueiden kuvia.

Seuraavat ravit starttaavat jo tulevana viikonloppuna, sunnuntaina 14.5. Rakentaja -ravien merkeissä klo 13. Kyseinen päivä on myös oma syntymäpäiväni, jota ajattelin juhlistaa omin kätösin leivotulla kakulla. Tässä kyseiseen leipomukseen kaavailtuja raaka-aineita; suklaata(tuskin tuli yllätyksenä), kinuskia ja pähkinöitä...saas nähdä mitä tulee (en tiedä tarkkaan vielä itsekään)!

Jaetaanpa myös tänne tämä hauska löytö vuosikymmenten takaa. Tai oikeastaan löydöt. Paltaniemellä, kuvausstudioni yhteydessä on äitini synnyinkoti, jonka vintti on aina ollut tyystin tuntematonta aluetta.

Vuonna 1874 rakennetun hirsitalon kylmä ullakko on pitkään pysynyt salvatun kattoluukun takana, ja jokin hämärä muistikuva minulla on lapsuudestani (kun enoni vielä asui talossa), että olisin tikkaita pitkin käynyt kurkkaamassa vintille ja sen jälkeen visusti pysynyt kaukana tuosta pienen lapsen mieltä pelottaneesta, pimeästä paikasta. Tässä vast'ikään uteliaisuus otti vallan, ja tilaisuuden tullen päädyin tutkimaan pikaisesti, mitä tuolla ullakolla oikein on.

Ja siellähän oli monenlaisia muistoja menneiltä ajoilta. Raittiusseuran lehti, ikivanhoja aikakauslehtiä, kuitteja, rakkauskirjeitä, veroilmoituksen täyttöopas, koulukirjoja, vanhat saappaat, putkiradio...

Tuollaiset paikat ovat minunlaiselleni mielenkiintoisia aarreaittoja, jotka kätkevät sisäänsä korvaamattomia muistoja ja tarinoita menneiltä ajoilta. Täytyy joku kerta paremmalla aikaa tutkia, josko vintin perukoilta paljastuisi vielä jotain muutakin jännää.

Tähän loppuun vielä vinkkaus uusista korttimalleista, jotka on juuri lanseerattu jatkona alkuvuonna markkinoille tulleelle Anu Kovalainen by Linnapaperi -mallistolle. Nyt siihen kuuluu yhteensä 24 korttimallia. Uudet 12 mallia ovat lähiaikoina saatavilla myös minun kauttani, mutta jo nyt ympäri Suomen useilta Linnapaperin jälleenmyyjiltä.

Käy kurkkaamassa mallisto täältä:

Aurinkoisempaa & lämpimämpää kevään jatkoa kaikille!

Anu


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page